Jonge Poerink logo gif

Doosletters

Een veel gehoorde term binnen de gevelreclame is een doosletter. Voor veel mensen is het niet echt duidelijk wat er met deze term bedoeld wordt en hoe dit gebruikt kan worden als gevelreclame. Om een duidelijke omschrijving te geven is het goed om te kijken wat een doosletter precies is. Een doosletter is een letter of een andere vorm die als doos gebruikt wordt. Een doosletter heeft een apart gedeelte als deksel waardoor u in de doos een eventuele lamp of een ander onderdeel kan vervangen. Het geeft ook aan dat elke doosletter dus een eigen voorziening heeft wat de stroom betreft. Dit is vooral belangrijk om te weten bij de montage van doosletters.

doosletters Jonge Poerink

Het kopen van doosletters

Als u doosletters wilt kopen is het goed om met de volgende zaken rekening te houden

  • Waar wilt u de doosletters ophangen? De vraag die belangrijk is heeft te maken met de positie waar u de letters wil ophangen. Welke hoogte wilt u gebruiken? Hoe ver steken de letters uit van de gevel. Naast het feit dat het voor uzelf belangrijk is om deze vragen te beantwoorden, is dit ook noodzakelijk voor de gemeente waar u de gevelreclame wilt gebruiken.
  • Wilt u doosletters met of zonder verlichting? Als u namelijk verlichting wilt in de dozen dan moet u er ook voor zorgen dat u de stroomtoevoer op de juiste manier regelt. Hierbij is het goed om te bedenken dat de doosletters buiten gebruikt worden. Met het klimaat van regen en wind in Nederland is de aansluiting dus van groot belang.
  • Wat voor gevel heeft u? Een gevel die voor een groot gedeelte uit glas bestaat heeft een andere manier van montage dan een gevel die uit steen of beton bestaat. Elke gevel heeft wat dat betreft zijn eigen specifieke manier van monteren.
  • Hoeveel geld wilt u uitgeven aan doosletters? De aanschaf van de doosletters kan in sommige gevallen vrij goedkoop zijn maar bedenk wel dat het aansluiten en monteren van de doosletters aan de gevel toch vaak een specifieke werkwijze heeft waarbij er ook rekening gehouden moet worden met de veiligheid en de stevigheid van de montage.

Ondanks deze vragen zijn er genoeg voordelen aan te geven bij het gebruik van doosletters.

Voordelen van doosletters

Contactformulier

Een van de voordelen van doosletters is het feit dat de huidige techniek het mogelijk maakt om de dozen in verschillende vormen te maken. U kunt een extra verhoging in de doos aanbrengen zodat het lijkt dat de letter in 3D naar voren komt. U kunt spelen met verschillende diktes en vormen van de dozen. Daarnaast is er groot voordeel dat als er één doosletter is uitgevallen er ook maar één doosletter gerepareerd hoeft te worden. Hierdoor kan dit in de meeste gevallen op korte termijn gebeuren zodat de doosletter snel weer zal branden. Een derde voordeel is dat juist bij doosletters het gebruik van een ledlamp erg eenvoudig is. Hierdoor bespaart u tijdens het laten branden van de gevelreclame aanzienlijk meer geld dan als u zou kiezen voor een doosletter waarbij neonlicht wordt gebruikt.

Vragen over doosletters?

De keuze of u voor doosletters met of zonder verlichting moet gaan, of u misschien toch beter een andere vorm van gevelreclame kunt kiezen is soms moeilijk te beantwoorden. Toch gaan wij, Jonge Poerink, graag het gesprek met u aan om te luisteren naar uw wensen en ideeën. Vanuit onze deskundigheid zijn wij in staat om mee te denken en samen de juiste oplossing te zoeken die past bij uw bedrijf of winkel. Wij leveren ook freesletters, gevelletters, gevelborden, relcamezuilen en meer. U kunt vrijblijvend contact opnemen zodat onze accountmanager in samenspraak met u kan kijken wat het beste past binnen uw situatie omtrent doosletters of andere soorten van gevelreclame.

Doosletters projecten