Jonge Poerink logo gif

Gevelletters

Een bekende manier om gevelreclame aan te brengen is om gebruik te maken van gevelletters. In tegenstelling tot een lichtbak waarbij u maar een reclame uiting heeft die alles omvat, kunt u bij gevelletters veel meer kanten op en kunt u bijvoorbeeld ook spelen met de verschillende kleuren van het licht of met de verschillende vormen van de gevelletters die u kunt gebruiken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om uw logo in het geheel van de gevelletters mee te nemen. Hierdoor krijgt u een opvallende lichtreclame die past bij uw bedrijf en die voldoet aan de eisen die aan gevelletters gesteld mogen worden.

Gevelletters Jonge Poerink (1)

Verschillende soorten gevelletters

Als het over gevelletters gaat, zijn er verschillende manieren om hiernaar te kijken. Wij, van Jonge Poerink maken graag het onderscheid in gevelletters op de volgende manier.

Doosletters als gevelletters

Doosletters als gevelletters zijn de bekendste gevelletters die veel gebruikt werden in het verleden. Nog steeds komt deze variant voor. Zeker omdat de huidige techniek met ledverlichting ook toepasbaar is. Hierbij moet u denken aan losse gevelletters die als een doos op de gevel worden gemonteerd. U kunt hierbij ook kiezen voor een variant die niet verlicht wordt omdat dit bijvoorbeeld geen meerwaarde zou bieden.

Freesletters als gevelletters

Contactformulier

Freesletters als gevelletters worden gefreesd en zijn de goedkoopste oplossing als het gaat om gevelreclame. U kunt dit het beste vergelijken met bestickering maar dan geschikt voor buiten. Als u hierbij kijkt naar verlichting is dit indirect. Waarbij een optie om van achter de gevelletters het licht te laten komen een speciaal effect gecreëerd wordt.

Natuurlijk kunt u ook altijd kiezen voor een variant van beide technieken gevelletters. Uiteindelijk gaat het om de reclame uiting die u met uw bedrijf wil uitstralen.

Verlichte gevelletters

Er wordt vaak gedacht dat gevelletters die verlicht zijn een hoge kostenpost met zich meebrengen. Hoe duur is het wel niet om gedurende een avond of een nacht de verlichting al dan niet met gevelletters te laten branden. In het verleden was deze vraag zeer terecht. In de periode dat er nog veel en vaak gebruik gemaakt werd van neonlicht waren de kosten hoog. De reclame uiting zelf was kwetsbaarder dan tegenwoordig en hoewel de ledlamp steeds vaker gebruikt werd, heeft het een tijd geduurd voor dat ook binnen de gevelreclame en het gebruik van gevelletters de ledlamp het meeste werd gebruikt. Tegenwoordig is het zo dat het gebruik van neonverlichting veel minder vaak gebruikt wordt bij gevelletters en dit steeds meer naar de achtergrond zal verdwijnen. Ook kunnen wij u helpen met acryl letters.

Kosten van gevelletters

Afhankelijk van wat u zou willen op de gevel zijn er een aantal kosten waar u rekening mee kan houden. In het geval van gevelletters die niet verlicht zijn, zullen de kosten op de langere termijn alleen bestaan uit het schoonmaken en onderhouden van de gevelletters. Mocht u kiezen voor gevelletters die verlicht zijn dan heeft u naast het onderhoud ook vaak de kosten van de verlichting die gedurende een deel van de dag brandt. Door het gebruik van ledverlichting zijn deze kosten lager dan bij het gebruik van een andere vorm van verlichting.

Gevelletters adviesgesprek

Als u vragen heeft over welke gevelletters het beste bij u en uw bedrijf passen dan kunt u met ons contact opnemen. Vanuit de kennis die wij hebben doordat wij als sinds 1948 bestaan, weten wij als geen ander wat er wel en niet mogelijk is. Daarnaast kunnen wij u adviseren om op de juiste manier bij de gemeente een aanvraag te doen voor de reclame uiting aan uw gevel. Elke gemeente kent zijn eigen regels omtrent gevelletters die te vinden zijn in de plaatselijke verordening. Daarnaast denken wij graag met uw mee over een mogelijk ontwerp van de gevelletters die u op uw gevel wil laten aanbrengen.

Gevelletters projecten