Jonge Poerink logo gif

Letter verlichting

Als het gaat om gevelreclame dan is het gebruik van letters aan de gevel samen met het gebruik van een lichtbak waarbij u een bak heeft waar de tekst opstaat de meest gekozen varianten die toegepast worden. Bij letterverlichting waarbij de gevelreclame bestaat uit losse letters en/of symbolen kunt u kiezen tussen meerdere manieren waarop u dit zou willen doen. De keuze die u maakt is vooral afhankelijk van het feit of u de verlichte letters zelf wil laten branden of dat u liever gebruikt maakt van indirecte letter verlichting. Welke variant verlichte letters u ook kiest, wij hebben met beide varianten ervaring en kunnen u helpen om de juiste keuze in letter verlichting te maken.

IMG_6876

Directe of indirecte letter verlichting

Om de twee mogelijkheden goed te kunnen vergelijken als het gaat om directe of indirecte verlichting is het goed om te weten waar de verschillen zitten. De keuze in letter verlichting die u maakt is vaak persoonlijk en afhankelijk van wat er mag binnen een gemeente. De regels voor letter verlichting staan omschreven in de plaatselijke verordening en kunnen per gemeente verschillen.

Contactformulier

Directe letter verlichting

Bij directe verlichting van reclame letters zorgen de letters zelf voor de verlichting. Doordat er meerdere losse letters op de gevel worden gemonteerd kunt u er dus voor kiezen om met verschillende kleuren per letter of per woord te werken.

Indirecte letter verlichting

In dit geval worden de letters vanaf een andere plaats verlicht. Dit kan zijn vanaf de achterkant waardoor er een lichtkring om de letter heen valt of u kunt ervoor kiezen om de letters vanaf de voorkant te verlichten. Het voordeel van deze methode is dat de kleur bij de letters zelf wordt aangebracht en de kleur ook overdag beter zichtbaar is.

Soorten verlichte letters

Als het gaat om verlichte letters zijn er een aantal verschillende letters mogelijk. De eerste optie van verlichte letters zijn doosletters. Deze letters zijn als het ware een doos. De dikte en de grote kunnen aangepast worden aan de wensen van de klant en de verlichting van de letters zit in de doos zelf. De tweede mogelijkheid voor verlichte letters is om freesletters te nemen. Deze letters kunnen uitgesneden of gefreesd worden uit verschillende materialen. De verlichting van de letters zal hierbij altijd indirect zijn. De kosten van deze manier zijn goedkoper dan de doosletters. Door de huidige technieken kunnen in beide gevallen de letters die direct of indirect verlicht worden eenvoudig worden gemaakt. Een andere optie zijn neon letters.

Hebben verlichte letters nut?

Een vraag die vaak gesteld wordt als het gaat om het gebruik van verlichte letters bij een gevelreclame is de vraag of het wel nut heeft. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Natuurlijk is het zinvol als u in de schemer of de avond klanten wilt kunnen ontvangen om de letters goed te verlichten zodat de naam van uw bedrijf goed zichtbaar is. Door letter verlichting in te zetten bent u goed zichtbaar voor uw klanten en valt uw bedrijf op.

Advies over letter verlichting

Het juiste gebruik van verlichte letters aan de gevel kan veel vragen oproepen. Is het verstandig om dit te doen? Waar moet een bedrijf rekening mee houden? Wij, Jonge Poerink, begrijpen dit maar al te goed. Daarom komen wij graag bij u langs om de vragen te beantwoorden en mee te denken met de mogelijkheden die er zijn. Door onze jarenlange ervaring, we bestaan al sinds 1948, weten wij de vertaalslag te maken van uw wensen en eisen naar een manier van letter verlichting die past bij u en uw bedrijf. U kunt contact opnemen zodat onze accountmanager u van alle adviezen over verlichte letter kan voorzien.

Letter verlichting projecten