Jonge Poerink logo gif

Led letters

Met de komst van de ledverlichting is er ook binnen de gevelreclame veel veranderd in de laatste jaren. Wij zien dat led letters veel populairder worden en vaker worden toegepast in het straatbeeld. De reden hiervoor is het feit dat veel bedrijven kiezen voor een gevelreclame die minder energie verbruikt. Daarnaast is de ledverlichting op veel punten verbetert waardoor het gebruik ook buiten steeds meer recht doet aan de manier waarop de gevelverlichting wordt gebruikt. Als u led letters wilt als gevelreclame is het goed om de voordelen van led letters te weten.

led letters Jonge Poerink

Voordelen led letters

  • Ledverlichting is goedkoper. Het belangrijkste argument om te kiezen voor led letters is de goedkopere prijs ten opzichte van de neon letters. Dit voordeel is vooral merkbaar in het gebruik van de stroom.
  • Het glas kan dikker zijn. Neonverlichting had te maken met een vrij dunne glaswand om de kleuren goed te laten zien. Hierdoor was de kans op schade groter. Bij ledverlichting kan de glaswand dikker zijn waardoor de gevelreclame zelf minder kwetsbaar wordt.
  • Led letters bevatten geen schadelijke gassen of stoffen. In tegenstelling tot neonverlichting waarin onder andere schadelijke gassen en kwik gebruikt worden, is ledverlichting veel schoner om te gebruiken. Er zijn geen gevaarlijke stoffen die noodzakelijk zijn.
  • Led letters zijn feller. De verlichting van een ledlamp is sterker dan een neonverlichting. Hierdoor is het dus zoals eerder genoemd mogelijk om een dikkere glaswand te gebruiken. Daarnaast is een gevelreclame met ledverlichting beter te zien.
  • Led letters zijn in veel kleuren te leveren. Op dit gebied zijn de mogelijkheden ten opzichte van neonverlichting veel uitgebreider. U kunt gemakkelijk met verschillende kleuren en patronen spelen waardoor de reclame-uiting beter kan passen bij uw bedrijf.
  • Led letters kunnen creatief gebruikt worden. De mogelijkheden met led letters en de creatieve invalshoeken die ermee gemaakt kunnen worden zijn groter dan met de standaard neonverlichting zoals die in het verleden werd gebruikt.

Led letters met led verlichting

Omdat de creativiteit veel groter is bij het gebruik van led letters is er ook op het gebied van reclame letters meer mogelijk. Een veel gebruikte toepassing met led letters zijn letterdozen. Maar ook andere oplossingen zijn mogelijk zoals led letters in een speciale vorm of led letters die in een bepaalde volgorde oplichten. Het gaat bij het gebruik van led vaak om de juiste combinatie. Wilt u alleen uw naam laten zien op de buitenkant van uw winkel of kantoor of wilt u extra aandacht vestigen op uw logo? Met led letters is dit allemaal mogelijk en op dat gebied is er veel bespreekbaar. U moet echter wel rekening houden met een belangrijk gegeven. In Nederland is het zo dat elke gemeente zelf mag bepalen aan welke eisen gevelreclame en led letters met ledverlichting moeten voldoen. Deze eisen staan vaak benoemd in de plaatselijke verordening en zijn vooral bedoeld om geen wildgroei aan vormen van gevelreclame te krijgen. Informeer naar deze regels voor u besluit of letters met ledverlichting de juiste oplossing zijn.

Contactformulier

Wij helpen u graag met led letters

Sinds 1948 zijn wij als Jonge Poerink al bezig met led letters en gevelreclame. Of het nu gaat om led letters of een andere manier om reclame uiting te maken, wij weten wat er nodig is om op de juiste manier de aandacht te vestigen op uw bedrijf of winkel. We gaan daarbij uit van het principe: Zouden wij dit zelf willen? Vanuit die houding willen wij u ook graag helpen bij de keuze welke led letters het beste past bij uw bedrijf. Is het de keuze van letters met ledverlichting of wilt u toch gebruik maken van een lichtbak of wilt u misschien wel freesletters als gevelreclame hebben, wij kunnen u van elk advies voorzien en de gewenste manier van reclame uiting leveren. Neem daarom vrijblijvend contact op zodat onze accountmanager langs kan komen om tijdens het gesprek mee te denken voor de juiste oplossing.

Led letters projecten